Cliniques universitaires Saint-Luc

Cliniques universitaires Saint-Luc is het grootste ziekenhuis van Brussel, met meer dan 6000 werknemers en bijna 1000 bedden. Naast het leveren van optimale patiëntenzorg, werkt Saint-Luc samen met de Université Catholique de Louvain (UCLouvain) in activiteiten gericht op onderzoek, innovatie en onderwijs.

Saint-Luc biedt referentiezorg en behandelt ernstige, zeldzame of complexe ziekten van patiënten in België en in het buitenland. Het ziekenhuis is gestructureerd in medische afdelingen, maar er zijn ook multidisciplinaire centra en zorgnetwerken ontwikkeld om de patiëntenzorg beter te coördineren en te beheren.

Er is een Clinical Trial Center opgericht om de organisatie en coördinatie van biomedisch onderzoek in de hele instelling te professionaliseren.

Saint-Luc is het eerste ziekenhuis in Europa dat de volledige AAHRPP accreditatie heeft verkregen, een internationale erkenning dat het ziekenhuis de normen voor ethiek en kwaliteit volgt in het beheer van zijn klinische onderzoeksactiviteiten. Meer informatie over de accreditatie vindt u hier.

De meest belangrijke praktische informatie is beschikbaar in het Nederlands. Raadpleeg onze Franse website voor een volledig overzicht.